Heeft u een vraag? Bel 0578 - 576122

Zwembad

Zwem-ABC
In Nederland kennen we verschillende methodes om je zwemdiploma te behalen. Bij De Koekoek werken wij met het Zwem-ABC. Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma's: A, B en C. Heb je diploma A behaald, dan beheers je de vaardigheden om te zwemmen in een zwembad zonder attracties. Heb je diploma B, dan beheers je de vaardigheden om te zwemmen in een zwembad met attracties, zoals bijvoorbeeld een (wildwater)glijbaan, golfslagbassin en stroomversnelling. Met zwemdiploma C op zak ben je een echte vriend van het water geworden. Je kunt je goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het (open) water (behalve zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. 

Zwemles is een feestje
Als je vier en een half jaar oud bent mag je beginnen met zwemles voor diploma A. Aangezien water gewoon hartstikke leuk is, zeggen wij altijd: Zwemles is een feestje! Plezier is dan ook één van onze pijlers voor zwemles.

Waar er voorheen tijdens zwemles altijd rechttoe rechtaan baantjes werd gezwommen, hebben wij een systeem ontwikkeld dat kinderen spelenderwijs alles leert voor het zwemdiploma A, B en C. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat we eerst lekker over de loopmat gaan rennen en de les daarna afwisselen met techniek en onderwatervormen. De ervaring leert dat deze manier van lesgeven heel effectief is. 

Daarnaast spelen Koekoek-mascotte Koko en zijn vriendjes een grote rol in ons particuliere zwemonderwijs. Door middel van een poster waar stickers op geplakt kunnen worden, kun je zien hoe ver je bent met zwemles en wat je nog moet leren. Ieder vriendje van Koko geeft een niveau aan. 

Zwemveiligheid
Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich vrij in het water kan bewegen en zich daarbij veilig voelt. Daarvoor leert hij/zij op verschillende manieren met water omgaan. Vaardigheden als het onder water gaan, ademhaling, drijven, wenden en keren, springen, voortbewegen en het gekleed zwemmen worden uw kind op speelse wijze vroegtijdig aangeleerd. Als uw kind bovenstaande vaardigheden in verschillende waterdieptes beheerst, kan het veilig en vrij in het water bewegen. Uw kind krijgt hierdoor een veilig gevoel en kan zonder angst lekker van het zwemmen en water genieten.

Afzwemfeestje
Naast de zwemles, wordt ook van het afzwemmen een echt feestje gemaakt bij zwembad De Koekoek. Eigenlijk wordt er al afgezwommen tijdens het proefzwemmen, zodat de druk van het presteren er voor de kinderen af is. Tijdens het zogenaamde afzwemfeestje mogen alle fans komen kijken en mogen alle afzwemmers verkleed komen. We zetten tijdens het afzwemfeestje een circuit uit en iedereen mag bepalen wat hij of zij wil laten zien aan het publiek. Koko komt gezellig kijken en aan het eind van het feestje worden de diploma's en medailles uitgereikt op een echt podium.


Komt u vaker zwemmen?

Profiteer van onze meerbadenkaart!

Bestel hier uw kaart