Heeft u een vraag? Bel 0578 - 576122

Zwembad

Spelenderwijs de zwemvaardigheid en conditie verbeteren

Al vele jaren verzorgt zwembad De Koekoek het schoolzwemmen voor alle basisscholen binnen de gemeente Epe. Het merendeel van de kinderen dat voor het eerst deelneemt aan het schoolzwemmen heeft een zwemdiploma. Je moet het schoolzwemmen dan ook zien als een natte gymnastiekles waarbij we op een speelse manier de zwemvaardigheid en conditie van de kinderen proberen te verbeteren. Daarnaast dagen we de kinderen uit om grenzen te verleggen, meer zelfvertrouwen te krijgen en voor meer veiligheid in en om het water te zorgen. 

Tijdens het schoolzwemmen wordt het wedstrijdbad in vier vakken verdeeld met in ieder vak een aantrekkelijke, uitdagende en plezierige activiteit of opdracht. De schoolzwemlessen zijn afwisselend en hebben diverse thema's. Ieder kind kan op zijn/haar eigen wijze, tempo en niveau bewegen.  

Zwemdiploma behalen

Heeft uw kind nog geen zwemdiploma? Dan biedt het schoolzwemmen de mogelijkheid om uw kind alsnog een zwemdiploma te laten behalen. Aan het eind van het schoolzwemseizoen is er de mogelijkheid om af te zwemmen (dit is niet verplicht). Dit kan voor diploma A, maar ook voor diploma B, C en Survival 1. 

Als leerlingen voldoen aan de gestelde eindtermen voor diploma A of B, ontvangen zij een uitnodiging voor het proefzwemmen. Het proefzwemmen vindt plaats op een nader te bepalen dag tijdens de reguliere particuliere lessen en niet tijdens schoolzwemmen. Het afzwemfeest is op een ander moment (meestal op zaterdagmiddag). Aan zowel het proefzwemmen als afzwemmen zijn kosten verbonden.

Kinderen die voor het laatste jaar schoolzwemmen, hebben de mogelijkheid om aan het eind van het schooljaar af te zwemmen voor diploma C of Survival 1.

Alle informatie over de eisen voor diploma ABC is te vinden op www.allesoverzwemles.nl
Alle informatie over het Survival 1 is te vinden op www.nrz-nl.nl 


Komt u vaker zwemmen?

Profiteer van onze meerbadenkaart!

Bestel hier uw kaart