Heeft u een vraag? Bel 0578 - 576122

Zwembad

De gemiddelde leerling heeft ongeveer 68 zwemlessen van 45 minuten nodig om in het bezit te komen van het A diploma (dit is een landelijk gemiddelde). Echter, de praktijk leert ons dat zowel gunstige als ongunstige afwijkingen voorkomen. Daarom bieden wij verschillende zwemlesvormen aan:

Reguliere zwemles
De Koekoek biedt reguliere zwemlessen aan op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag. Dit zijn wekelijkse lessen van 45 minuten met kinderen van minimaal vier en een half jaar oud. De leerlingen starten in niveau 1 en zullen individueel doorstromen naar de volgende niveaus. Op welke dag jouw kind zwemles volgt is afhankelijk van uw eigen wensen en het aantal aanmeldingen dat wij voor een specifieke dag hebben ontvangen. We proberen de lessen van de opvolgende niveaus zoveel mogelijk op dezelfde dag te laten plaatsvinden.

Als je kind drie jaar is kun je hem/haar via mijn.dekoekoek.nl inschrijven voor reguliere zwemles (na het aanmaken van een account).

Turbocursus
Naast reguliere zwemles biedt De Koekoek de A+B Turbocursus aan. Door middel van deze lesvorm kunnen kinderen in een korter tijdsbestek, maar op verantwoorde wijze, zwemdiploma A en B behalen. Bij turbolessen bestaat de groep uit maximaal 9 leerlingen. Deze lessen worden gegeven op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Niet ieder kind is geschikt voor de turbocursus. Daarom vindt er voorafgaand de turbocursus een testles plaats. Tijdens de testles wordt je kind getest op:

 • vertrouwen in en onder water
 • motoriek
 • concentratie
 • verlatingsangst
 • in het diepe bad durven springen
 • op de rug kunnen drijven

Is een kind geslaagd voor de testles, dan geven wij hem/haar een diplomagarantie. Dit houdt in dat wij garanderen dat jouw kind voor het door jou betaalde bedrag het zwemdiploma kan behalen. Voorwaarde voor de turbocursus is wel dat je kind niet meer dan twee lessen mag missen. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om binnen de gestelde tijd af te zwemmen, dan laten wij je kind in de reguliere zwemles instromen. De hiermee gepaard gaande kosten zijn dan uiteraard voor ons.

Slaagt een kind niet voor de testles? Dan kan je kind in sommige gevallen toch deelnemen aan de turbocursus, maar wordt er geen diplomagarantie gegeven. 

Als je kind drie jaar is kun je hem/haar via mijn.dekoekoek.nl inschrijven de turbocursus (na het aanmaken van een account).

Zwemles plus
Voor veel kinderen is leren zwemmen de normaalste zaak van de wereld. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Soms zijn kinderen vanwege motorische -, fysieke - of concentratieproblemen niet in staat deel te nemen aan de reguliere zwemles. Voor deze kinderen bieden wij zwemles op maat aan: Zwemles plus.

De leerlingen van zwemles plus starten in kleine groepen, maximaal 6 kinderen, in niveau 1 en blijven zolang mogelijk in dezelfde groep bij dezelfde zweminstructeur/zweminstructrice. De instructeur/instructrice biedt de kinderen oefenstof aan op zijn/haar niveau.  Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat het ene kind bezig is met schoolbeenslag en het andere kind een schoolslagcombinatie aan het oefenen is. Binnen dezelfde groep kunnen kinderen dus in verschillende niveaus zitten. 

Als je kind drie jaar is kun je hem/haar via mijn.dekoekoek.nl inschrijven voor zwemles plus (na het aanmaken van een account).

Privéles
Behalve zwemles plus is soms privéles de oplossing om te leren zwemmen. Als iemand heel slecht ziet bijvoorbeeld of een verstandelijke - of lichamelijke beperking heeft. We hebben daarvoor bijvoorbeeld contact met Visio en Uniek Sporten.

Ook zonder een beperking zijn privélessen mogelijk. Regelmatig boeken ouders een privéles voor hun kind om een bepaald onderdeel extra te oefenen of om op deze manier wat extra aandacht te geven.

Interesse voor privézwemles? Neem contact met ons op via 0578-576122 of stuur een e-mail.

Zwemles voor volwassenen
Ben je 15 jaar of ouder en heb je watervrees, dieptevrees of in het verleden geen mogelijkheid of gelegenheid gehad om te leren zwemmen? Dan kan dat (alsnog) bij De Koekoek!

Onder deskundige leiding leer je tijdens de zwemles voor volwassenen alle facetten van het zwemmen, zodat je na verloop van tijd kunt zwemmen en eventueel je diploma kunt behalen. Ook als je lang niet hebt gezwommen en bang bent dat je het zwemmen bent verleerd, is deze les heel geschikt. 

Twijfel niet en klik hier voor meer informatie of om je aan te melden voor volwassen zwemles

Tarieven 2024

 • Inschrijven (eenmalig) € 25,50 Dit is inclusief zwemlespas.
 • Reguliere zwemles € 58,50 voor vier weken
 • Turbocursus diploma A + B € 1100,-
 • Zwemles plus € 77,50 voor vier weken
 • Privéles 20 minuten € 37,50
 • Privéles € 225,- voor zes keer
 • Zwemles voor volwassenen € 63,50 voor vier weken
 • Diplomazwemmen € 20,50

Komt u vaker zwemmen?

Profiteer van onze meerbadenkaart!

Bestel hier uw kaart