SuperSpetters (KNZB)

SuperSpetters (KNZB)

Lees hier alles over het nieuwe zwemmen van de KNZB; SuperSpetters.

Leren zwemmen is in ons waterrijke land van levensbelang. Wij wonen niet alleen in de buurt van water, maar we zoeken het water ook graag op. Daarom is het een must dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen. Met de innovatieve SuperSpetters zwemlesmethode van de Kninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) leren kinderen op een leuke manier goed zwemmen. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijk contact, zowel met de ouders als met het kind.

Met SuperSpetters leren kinderen vanaf 5 jaar zwemmen in kleine groepjes van maximaal 8 personen. Deze zwemlessen worden gegeven door gediplomeerde lesgevers, die in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Wanneer een kind anderhalf uur per week zwemles heeft, kan het al in 10 maanden het KNZB zwemdiploma behalen en zowel zwemvaardig als zwemveilig (vergelijkbaar met diploma C) zijn. Dit is een inschatting en zeker geen garantie! Ieder kind is anders en leert op zijn of haar eigen snelheid.

Wat zijn de voordelen van SuperSpetters
De belangrijkste voordelen van SuperSpetters zijn:
* Voor kinderen vanaf 5 jaar;
* Gediplomeerde lesgevers + VOG;
* De borstcrawl en rugcrawl als uitgangspunt;
* Gebruik van een badmuts, zwembril en flippers;
* Een eigen zwemboek om voortgang te volgen;
* Regelmatige communicatie met de ouders over vorderingen van het kind;
* Groepjes van maximaal 8 kinderen;
* In 10 maanden afzwemmen voor het KNZB Zwemdiploma*
* Survivalelemenenten en fun
* Geen gebruik van drijfpakjes of andere drijfmiddelen
* Beloningsmomenten met stickers.

* dit is een richtlijn, gebaseerd op een pilotgroep met een startleeftijd van 5 jaar

Opbouw van het Zwemlestraject
In de eerste fase van de zwemles raken kinderen gewend aan het water. Na deze fase staan de borstcrawl en rugcrawl centraal. Dit zijn voor veel kinderen natuurlijke zwemslagen, die daardoor makkelijker aan te leren zijn. Later in het traject leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. Verschillende survivalelementen, bijvoorbeeld de HELP-houding, hurksprong en draai lengte as worden al in een vroege fase aangeleerd. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar dat ze zich ook kunnen redden in het water tijdens onverwachte situaties.

Gebruik materiaal
Tijdens de zwemlessen maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine flippers). Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren op het oefenen van de zwemslagen en leren ze sneller zwemmen. De ervaring leert dat kinderen het zwemmen met deze materialen erg leuk vinden.

De zoomers zorgen voor goede krachtige crawlbenen. De zwembril wordt alleen gebruikt bij oefeningen waarbij de zwemlsagen worden aangeleerd of verbeterd. Alle vaardigheden waarbij de onderwaterorientatie en -survival centraal staan worden zonder zwembril uitgevoerd. Omdat we het belangrijk vinden dan kinderen zelf ervaren wat het water met hen doet, werken we niet met drijfmiddelen, maar wel met hulpmiddelen.

Communicatie
Een belangrijk onderdeel van SuperSpetters zwemles is de communicatie met ouders en het kind. Voor de start van de zwemlessen worden ouders goed geinformeerd over het zwemlestraject en ouders worden middels voortgangsgesprekken gedurende de zwemlessen op de hoogte gehouden vand e voortgang. Tijdens de kijklessen kunnen ouders aan de badrand de vorderingen van het kind aanschouwen.
Kinderen ontvangen bij aanvang van het zwemlestraject een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor kinderen, kunnen de beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over SuperSpetters kijk dan eens op de website van de KNZB www.superspetters.nl, mail ons met uw vragen via info@dekoekoek.nl of bel 0578-576122.


Bekijk hier een introductiefilmpje over SuperSpetters.

Direct online inschrijven en betalen.

Wanneer is er SuperSpetters?

SuperSpetters wordt bij ons op verschillende dagen aangeboden, afhankelijk van de vraag. Wanneer u vragen heeft over de dagen/tijden dan kunt u ons het beste even contacteren via dit e-mailadres (info@dekoekoek.nl) of door te bellen (0578-576122). 

Bij de SuperSpetters methode vindt er 1 keer per week zwemles plaats. Elke les duurt anderhalf uur.


 

Wat is het tarief voor SuperSpetters?

Kijk hier voor het tarief voor SuperSpetters.

 

Eindtermen zwemdiploma's

Kijk hier voor de eindtermen van alle zwemdiploma's.

 

ZwemABC

SuperSpetters is toegevoegd aan het assortiment zwemlessen van De Koekoek. De verschillende methodes worden dus naast elkaar gehanteerd. Men kan zelf kiezen volgens welke methode het zwemdiploma wordt gehaald.
Er wordt ook zwemles aangeboden volgens het principe van het ZwemABC. Lees hier meer over het ZwemABC.