FloatFit

FloatFit

FloatFit is de nieuwste hype uit Engeland in de zwembadwereld.
Bij FloatFit lig je niet in het water, maar sta je op een met lucht gevulde mat (De AquaBase) op het water.

Wil jij meedoen met een super leuke, uitdagende en gezellige les waarbij je ongemerkt  zeer diverse spiergroepen traint? Wil jij werken aan je core stability en je houding en balans verbeteren? Dan is Floatfit de les voor jou!

Wat is FloatFit?

Tijdens een FloatFittraining, die 30 minuten duurt*, gebruik je spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had! Je bent namelijk niet alleen bezig om de bewegingen goed uit te voeren, maar moet ook continu je balans zien te houden op de bewegende mat. Dat maakt FloatFit een extra effectieve manier van trainen.

Bij Floatfit wordt les gegeven op een drijvende mat, de Aquabase. Op deze mat voer je oefeningen uit terwijl je continue bezig bent je balans te houden op de bewegende mat. De bewegingen van de mat op het water zorgen voor de extra intensiteit en een training die niet te vergelijken is met welke andere training dan ook!

Floatfit wordt gegeven in lessen van een half uur, je zult zien dat een les van een half uur behoorlijk intensief is. 

Onze instructeurs zijn opgeleid bij het Engelse bedrijf Aquaphysical om de lessen Floatfit te mogen geven.

* Tijdens de lessen voor de zomervakantie trekken we per les ongeveer 45 minuten uit. Dit i.v.m. uitleg e.d. 

Wanneer is FloatFit?

We werken in cycli van 10 weken. De eerste cyclus start in juni en zal na een onderbreking door de zomervakantie eind augustus weer verdergaan.

Soms duurt een cyclus minder lang omdat er bijvoorbeeld een Nationale Feestdag op een trainingsdag valt of het zwembad verhuurt is aan een externe partij. 


September 2017 start nieuwe cyclus!
Aansluitend aan de lopende lessen starten we met een nieuwe cyclus, te weten op de volgende dagen, data en tijdstippen:

Maandag 21.00 - 21.30 // 21.30 - 22.00 uur
25 sept., 2 , 9, 23 en 30 okt., 6, 13, 20 en 27 nov. en 4 dec.

Dinsdag 21.30 - 22.00 uur
26 sept., 3 , 10, 24 en 31 okt., 7, 14, 21 en 28 nov. en 5 dec.

Woensdag 9.15 - 9.45 uur
27 sept., 4, 11, 25 okt., 1, 8, 15, 22, en 29 nov. en 6 dec. 

Wat kost FloatFit?

Losse les € 7,25
10-lessen FloatFitkaart € 65,25*
Eenmalige administratie- en inschrijfkosten € 5,- (bij verlies van de kaart zijn wij helaas genoodzaakt opnieuw € 5,- in rekening te brengen)

* Doordat er een Nationale Feestdag in een cyclus kan zitten of het zwembad om een andere reden niet beschikbaar is, zijn we soms genoodzaakt in een cyclus minder lessen te geven. De prijs van de lessenkaart wordt hierop aangepast. U krijgt altijd 1 les van ons cadeau!
(10 lessen = 9 lessen betalen, 9 lessen = 8 lessen betalen, etc.)

- U hebt als bezitter van een 10-lessen FloatFitkaart recht op een AquaBase voor een lessencyclus op telkens dezelfde dag en dezelfde tijd.
- U koopt de 10-lessen FloatFitkaart bij de receptie van De Koekoek én je reserveert direct voor 10 weken lessen (het is dus niet mogelijk om per mail of telefonisch te reserveren).
- Er kan uitsluitend bij aankoop (en dus betaling) van de 10-lessen FloatFitkaart worden gereserveerd.
- Een 10-lessen FloatFitkaart is 10 weken geldig (van een 9-lessen kaart, 9 weken, etc.). Daarna vervallen alle rechten. Er is geen restitutie mogelijk voor gemiste lessen.

Wat draag je tijdens FloatFit?

Tijdens een FloatFit les kun je gewoon je badkleding dragen, met eventueel daaroverheen een sportbroekje en/of een shirt. Let er wel op dat je geen kleding aantrekt die erg zwaar wordt als het nat wordt.