Leer (weer) genieten van zwemmen!30-10-2019

Leer (weer) genieten van zwemmen!

Zwemlessen gaan volgen doe je niet voor een ander, maar juist voor jezelf, Je investeert in je eigen vaardigheden en kunt in de toekomst gaan genieten van het bewegen of recreëren in het water. Een zwemles voor volwassen is dan ook een uitstekende manier om te leren zwemmen; maar ook om de oude zwemvaardigheden (op een veilig manier) weer te beheersen.

Een zwemles voor volwassenen of zelf leren zwemmen is geschikt voor iedereen.

Een zwemles voor volwassenen is de veiligste manier om (weer) te leren zwemmen. Sommige mensen hebben nog geen ervaring met zwemmen en zullen eerst alle vaardigheden moeten leren; terwijl anderen een tijd niet hebben gezwommen en weer zwemvaardig en zwemveilig willen worden.

Tijdens een zwemles voor volwassenen krijgen de deelnemers les van een ervaren en gediplomeerde zweminstructeur. De zwemles wordt bijna altijd uitgevoerd in water waar men gewoon kan gaan staan. Gaandeweg word er toegewerkt naar zwemmen in het diepe gedeelte van het zwembad.

De zweminstructeur geeft gedurende het zwemtraject, de juiste handvatten om op een correcte manier de zwemslagen uit te voeren. Men leert drijven en de borst- en rugcrawl; waarna men verder gaat met het aanleren van de school- en rugslag. Ook worden er extra basisvaardigheden aangeleerd zoals: te water gaan (springen of duiken), onder water zwemmen, draaien en survival. Met al deze vaardigheden wordt een deelnemer zeer zwemveilig en kan gaan genieten van een levenlang zwemmen.

Als een deelnemers al ervaring heeft met zwemmen is het verstandig dit aan te geven bij de zweminstructeur. Er wordt dan getest op de zwemvaardigheid. Dan is helemaal vooraan beginnen niet nodig en krijgt men de oefenstof die het beste past. Zo komen de oude zwemvaardigheden snel weer terug!