Zwemdiploma ook voor kinderen die opgroeien in armoede01-07-2016

Zwemdiploma ook voor kinderen die opgroeien in armoede

Afgelopen week vond in Amsterdam de officiële aftrap plaats van het project 'SuperSpetters voor iedereen', georganiseerd door Nationaal Fonds Kinderhulp, Jeugdsportfonds en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Met dit project willen zij SuperSpetters, de nieuwe en innovatieve zwemlesmethode van de KNZB, ook beschikbaar maken voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Dankzij een financiële impuls van de VriendenLoterij wordt dit mogelijk gemaakt. Ook Zwem- & Sportcentrum De Koekoek biedt zwemlessen aan volgens de SuperSpetters methode. Deze lessen zijn toegankelijk voor alle kinderen.

1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede en voor hun ouders zijn de kosten voor zwemlessen vaak te hoog. Jaarlijks verlaten om die reden tussen de 10.000 en 15.000 kinderen de basisschool zónder zwemdiploma. Het project ‘SuperSpetters voor iedereen’ wil het voor deze kinderen ook mogelijk maken zwemvaardig en zwemveilig te worden.

Leren zwemmen is een must in ons waterrijke land. Voor de veiligheid, maar ook om mee te kunnen doen met leeftijdsgenootjes. Dat kinderen die opgroeien in armoede nu de kans krijgen om via ‘SuperSpetters voor iedereen’ ook te leren zwemmen is natuurlijk fantastisch!” aldus Ali Vos, manager van De Koekoek.

Kinderhulp
Ouders die voor hun kind(eren) gebruik willen maken van de mogelijkheden die dit project biedt kunnen contact opnemen met Fonds Kinderhulp (0570 - 611 899 of kijk op www.kinderhulp.nl). Zij keuren de aanvraag goed, waarna het kind op de wachtlijst wordt geplaatst of wellicht natuurlijk gelijk kan starten met de SuperSpetters zwemlessen.

SuperSpetters innovatieve aanpak
De nieuwe en innovatieve zwemlesmethode SuperSpetters van de KNZB verschilt van het huidige zwemaanbod op een aantal punten. Zo  krijgen de kinderen bijvoorbeeld les in kleinere groepjes met meer persoonlijke aandacht voor het kind en voor de ouder. Kinderen leren op een goede en leuke manier zwemmen en behalen het KNZB zwemdiploma dat vergelijkbaar is met het reguliere C-diploma.

Meer informatie over de SuperSpetters zwemlesmethode vindt u op www.superspetters.nl