Heeft u een vraag? Bel 0578 - 576122

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 29 december 2021

Stichting Sport- en Dorpscentrum Vaassen doneert statiegeld petflessen aan Stichting Present

Al vele jaren vinden sporters, verenigingen en zwemlesouders hun weg naar de horeca van De Wieken en De Koekoek. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er naar trainingen, zwemles en wedstrijden gekeken, wordt er gezellig gekletst en worden de sportprestaties nog even nabesproken.

Sinds 1 juli 2021 zit er statiegeld op kleine plastic flesjes en is zowel De Wieken als De Koekoek inzamelpunt. “Dat betekent dat wij flessen kunnen inzamelen en inleveren bij Statiegeld Nederland”, licht Ali Vos, manager van Stichting Sport- en Dorpscentrum Vaassen toe. “Wij doneren deze opbrengst aan Stichting Present Epe-Heerde, die als missie heeft om een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden.”

Onlangs ontving Stichting Present de eerste opbrengst van de statiegeldactie van Stichting Sport- en Dorpscentrum Vaassen. “Donaties als deze zijn heel fijn”, vertelt Karin van Turnhout, coördinator van Stichting Present. “Door dit soort giften kunnen wij steeds meer vrijwilligers koppelen aan hulpbehoevenden; mensen die eenzaam of fysiek beperkt zijn en geen eigen sociaal netwerk en/of weinig geld hebben.” “Zo hebben wij bijvoorbeeld een groep vrijwilligers die tuinen onderhoudt, maar zijn er ook mensen die wandelen of een keer bij iemand op de koffie gaan”, vult Gerke Nijland, voorzitter van de stichting aan. Je als vrijwilliger aanmelden kan heel eenvoudig via de website www.stichtingpresent.nl/epe-heerde/. Alle beetjes helpen!