Heeft u een vraag? Bel 0578 - 576122

Terug naar overzicht

Geplaatst op: 14 juni 2022

Nieuwe tilmatten voor het zwembad

Als een cliënt van ergotherapeute Paula van Drie vanwege zijn gezondheid de reis naar het zwembad in Beekbergen niet meer kan maken, gaan haar raderen draaien. “Ik dacht bij mezelf: We hebben een prachtig zwembad in ons dorp. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn cliënt ook hier in lekker warm water kan komen zwemmen en daardoor geen lange reis hoeft te maken?”, vertelt de eigenaresse van Novergo, praktijk voor ergotherapie Vaassen-Epe.

En zo gaat het balletje rollen. De Koekoek heeft al jaren een tillift met bijbehorende rolstoel waarmee minder valide personen het water in en uit getild kunnen worden. “Een heel mooi systeem, maar mijn cliënt kan zijn armen en benen niet meer gebruiken en kan de overstap naar deze rolstoel daardoor niet maken”, legt Paula uit. “Een tilmat is dé oplossing voor dit probleem. Doordat deze mat eenvoudig onder iemand geschoven kan worden kan deze persoon in zijn eigen rolstoel blijven zitten en toch het water in en uit getild worden.”

Samen met Elmi Roelofsen van Therapiecentrum Veenstade maakt Paula zich hard voor de aanschaf van een tilmat bij Zwembad De Koekoek. En met succes: Dankzij Stichting Fonds GezondheidsNoden beschikt De Koekoek sinds kort over twee maten tilmatten. De cliënt van Paula kan weer heerlijk zwemmen en doet mee in de groep van Elmi, die de mat regelmatig gebruikt tijdens haar lessen hydrotherapie. “Het is heel fijn dat mensen zo ondanks hun beperking toch kunnen blijven bewegen en daardoor minder snel achteruit gaan”, aldus Elmi.